HTML

Leírás

Képregényekkel és a képregények világával foglalkozó blogom. Kellemes időtöltést!

Utolsó kommentek

  • Imre Stolcz: @codexe: Szia érdekelnének ha még megvannak milyen képregények vannak a birtokodba :) 06 70 543 80 22 (2018.04.23. 17:47) Mennyit is ér egy képregény?
  • codexe: Tele vagyok képregényekkel. 1991-ből 1992-ből és tovább. 7-8 évesen kezdtem venni őket, de nagyon útba vannak már. Bosszú angyalai, Pókember, Superman (vagy Superman & Batman), X-Men, Spawn, Cu... (2018.02.04. 16:09) Mennyit is ér egy képregény?
  • doggfather: @com-x90: igazán nincs mit! (2014.01.12. 15:24) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • com-x90: @doggfather: Köszönöm szépen, hogy szóltál, sajnos mostanában, mióta dolgozom, nincs időm a blogra, amint azt észre is vettétek, de igyekszem majd tenni ellene valamit és időt szánni rá. Még egyszer... (2014.01.09. 17:52) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • doggfather: ha nem írsz semmit a blog.hu le fogja tiltani/törölni a blogod! (2014.01.08. 18:54) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Wanted

com-x90 2012.06.20. 14:15

Wesley Gibson egy igazi vesztes. Egy igazi, nagybetűs LÚZER. Az apja még 18 hetesen, csecsemőkorában elhagyta.  Asszisztensként  dolgozik egy irodában, ahol a nagydarab, elhízott főnöke nap mint nap ócsárolja és élvezettel szívja a vérét.  Egyetlen barátja van, aki a háta mögött a frissen vásárolt IKEA dohányzóasztalon döngeti a barátnőjét nap, mint nap, amíg ő az irodában gürcöl. Ráadásul, ha ez nem lenne elég, állandó migrénnel  és fáradékonysággal is küzd.250px-Wanted.jpgMindez megváltozik, amikor belép az életébe Fox, aki nemes egyszerűséggel kiírtja egy gyorsétkezde komplett személyzetét és az aktuálisan ott tartózkodó, rendelésükre váró vendégeket. Szegény hősünknek még fölocsúdni sincs ideje, már egy sportkocsiban találja magát Fox-al, aki  egy szupertitkos búvóhelyre viszi. Itt aztán találkozik a Professzorral, aki szembesíti őt az igazsággal, miszerint az apja a valaha élt legprofibb bérgyilkos volt, aki csak nemrég halt meg a fiára hagyva mindent, hogy ő egy született gyilkos ( a jó gének teszik ) és hogy szuperhősök és szupergonoszok márpedig léteznek. Bumm. Szegény Wesley-nek túl sok információ ez egyszerre, de végülis csak megbírkozik vele valahogy. Fox segédletével részt vesz egy kiképzésen, amely frissen kihantolt holttestek szitává lövéséből és önmaga péppé veretéséből áll. A kiképzés végén átveszi meggyilkolt apja helyét az 5 klán alkotta  szupergonoszok  Testvériségében  és megszállottan keresi apja gyilkosát.  Persze előtte  rendre bosszút áll a korábban őt ért sérelmekért ( kezdve a gimis évei alatt őt kikosarazó csajon).wanted-comic1.jpg

A Testvériség  tagjai  1986 óta háborítatlanul élnek, gyakorlatilag nyugdíjba vonultak. Rájöttek, hogy a szuperhősök ellen csak együtt vehetik fel a versenyt. Egyesült erővel, szisztematikusan felkutatták és kiírtották az összes szuperhőst, majd az Empire State Building álnéven futó hatalmas  agymosó szerkezettel ( mintha csak a MiB  Szabadság-szobor vakuzóját nyúlták volna le) kitörlik az emberek emlékeit a szuperhősökről, akik ezentúl csupán a képzelet szülöttei és akik csak a képregényekben léteznek.  Két klán azonban Mr. Rictus vezényletével, megunva nyugdíjas éveiket, ismét rosszaságban törik a fejüket és akárcsak a csinytalan kölykök, nekilátnak bepótolni  kiesett éveiket. Wesley  azonban, oldalán Fox-al  felveszi a kesztyűt, nekiáll rendet tenni, miközben megtudja, hogy apja él és virul és igencsak büszke a fiára. No de mit várhatunk egy ilyen alkotástól? Egy biztos: Happy end-et nem.Wanted4SDCC.jpg

Mint ahogy a fentiekből is kitűnik, egy vérbeli fekete komédiával van dolgunk. Egyszerűen nem vehetjük komolyan az eseményeket, legyenek azok bármily tragikusak is. Viszont éppen ez adja a történet varázsát. A Mark Millar által írt és J.G. Jones által rajzolt alkotás 2003 és 2004 között  jelent meg a Top Cow kiadó gondozásában. A történet minden, csak nem hétköznapi, még a képregények világában sem. Az nem lehet, hogy mindig a jók győzzenek. Gondolom ez járhatott Mark Millar fejében is, amikor papírra vetette a Wanted sztoriját. Legyen már a szupergonoszoknak is egy jó napjuk. És lett is. Ebben a történetben a gonoszok élik mindennapi életüket, némelyikük egyenesen a szerető családapa képében tetszeleg. És hogy milyen szupergonoszokról is beszélünk?  A két személyes kedvencem Shit-head, aki mint a nevéből is következtethető, egy hatalmas, Jabba-ra hajazó, kisebbségi komplexussal küzdő ürülékhalom és Johnny Two-Dicks, aki egy konfliktuskerülő, gyáva alak, és akit a beszélő nemiszerve irányít.( E két karakter kivégzésén órákig röhögtem).  Mr. Rictus az egyetlen olyan alak, akit vérbeli gonosznak könyvelhetünk el, nem  is beszélve arról, hogy még jól is néz ki. A sztori új színt visz a szuperhősök világába, miközben önmaga paródiájává válik.Mister_Rictus.jpg

J.G. Jones rajzai szépek, mindenféle sallangtól mentes, tisztességes iparosmunkák.  Az akciójelenetek ábrázolásmódja dinamikus, a különféle gyilkosságok, a kivégzések és a nyers brutalitás pedig kellőképpen kidolgozottak. A 2008-ban, Angelina Jolie  és Morgan Freeman főszereplésével  készült filmadaptáció csupán a történet vázát hagyta meg, minden mást felvizeztek, gondolom a hitelesség kedvéért.  Aki  jót akar szórakozni, olykor nevetni, vagy csak új szemszögből is meg akarja vizsgálni a szuperhősök mindennapi életét, esetleg a film után kíváncsi az eredeti sztorira az adjon Wesley Gibsonnak egy esélyt. Nem fogja megbánni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicomx.blog.hu/api/trackback/id/tr414599089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása