HTML

Leírás

Képregényekkel és a képregények világával foglalkozó blogom. Kellemes időtöltést!

Utolsó kommentek

  • Imre Stolcz: @codexe: Szia érdekelnének ha még megvannak milyen képregények vannak a birtokodba :) 06 70 543 80 22 (2018.04.23. 17:47) Mennyit is ér egy képregény?
  • codexe: Tele vagyok képregényekkel. 1991-ből 1992-ből és tovább. 7-8 évesen kezdtem venni őket, de nagyon útba vannak már. Bosszú angyalai, Pókember, Superman (vagy Superman & Batman), X-Men, Spawn, Cu... (2018.02.04. 16:09) Mennyit is ér egy képregény?
  • doggfather: @com-x90: igazán nincs mit! (2014.01.12. 15:24) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • com-x90: @doggfather: Köszönöm szépen, hogy szóltál, sajnos mostanában, mióta dolgozom, nincs időm a blogra, amint azt észre is vettétek, de igyekszem majd tenni ellene valamit és időt szánni rá. Még egyszer... (2014.01.09. 17:52) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • doggfather: ha nem írsz semmit a blog.hu le fogja tiltani/törölni a blogod! (2014.01.08. 18:54) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Furcsa párosítások II.

com-x90 2012.07.29. 09:43

supermanbatmanalienspredator.JPG

Superman and Batman VS. Aliens and Predators

( Megjelenés: 2007-ben, Kiadó: DC Comics/Dark Horse Comics, Írta: Mark Schultz, Rajzolta: Ariel Olivetti )

Jelen crossover tipikus példája annak, hogy ha túl sok szereplőt vonultat fel, akkor bizony előfordulhat, hogy egyik szereplő háttérbe szorul a másik rovására. Ha ehhez hozzávesszük a lagymatag sztorit, akkor nem is csodálkozhatunk a végeredményen. A történet szerint az Andok vidékén egy űrhajó landol a legutolsó jégkorszak során, amely Ragadozókat és prédáikat, az Idegeneket  hozta-vitte az univerzumban. Az űrhajó sérülése nem teszi lehetővé, hogy elhagyják a Földet,  és mivel a hőmérséklet miatt a felszínen sem élhetnek, ezért zuhanásuk helyén, egy vulkánban hozzák létre kolóniájukat. Napjainkban egy csapat hegymászó eltűnik az Andokban s Batman és Superman is nyomozni kezdenek. A nyomok a vulkánhoz vezetnek, ahol felfedezik a Ragadozók kolóniáját. Superman-re egyfajta istenként tekintenek a Ragadozók, és Clark elhatározza, hogy segít az idegeneknek elhagyni a Földet, lévén ők is élőlények és nekik is joguk van az élethez. Eközben a régen kialudt vulkán ébredezik s kitörni készül… A sztori nem mondható izgalmasnak és a megvalósítás sem éppen szemet gyönyörködtető.  Az Alienek-nek sok szerepe nincs, ahogy Batman is ugyancsak háttérbe szorul, természetesen Superman javára.  Mindent összevetve gyenge próbálkozás , aminek sok értelme nem volt. Egyéni pontozásom alapján: 2/5ArchiePunisher.jpg

Archie Meets the Punisher

( Megjelenés: 1994-ben, Kiadó: Marvel Comics/Archie Comics, Írta: Batton Lash, Rajzolta: John Buscema és Stan Goldberg )

Jelen crossover azért is egyedülálló, mivel nem csak két teljesen eltérő karaktert, de két eltérő rajzstílust is képvisel. A Megtorlót nem kell bemutatnom, Archie-t annál inkább. Archie az Archie Comics sztárja,  egy átlagos, amerikai, 17 éves srác, aki jellegzetes tinédzserkori problémákkal küzd, próbál érvényesülni a Riverdale-i Gimnáziumban és hát a lányok sem hagyják hidegen. A sztori szerint a Megtorló egy veszélyes, hírhedt drogdíler-t üldöz, aki azonban kicsúszik a kezei közül, s egyenesen Riverdale felé veszi az irányt. A „Vörös”  becenevű díler kiköpött mása Archie-nak, ami csak még tovább fokozza a bonyodalmakat.  Castle kénytelen beépülni a helyi gimnázium tanárai közé, ha célt akar érni. A végkifejlet, azaz a happy end persze borítékolható, lévén mégiscsak Riverdale-ben vagyunk. Kövezzetek meg, de nekem személy szerint tetszett a sztori is és a megvalósítás is. Egyéni pontozásom alapján: 4/5greenlanternaliens.jpg

Green Lantern Versus Aliens

( Megjelenés: 2000-ben, Kiadó: DC Comics/Dark Horse Comics, Írta: Ron Marz, Rajzolta: Rick Leonardi )

Tisztességes iparosmunka, semmi több-talán így jellemezhetném ezen füzetet. A sztori rögtön egy flashback-el indul, miszerint 10 évvel ezelőtt az 1522-es szektor Lámpása, Barin Char az Idegenek keltetőjeként végzi. Hal Jordan-t és egy csapat Lámpást küldenek a szektorba felderíteni az ügyet, ahol is megtalálják társuk holttestét és egy csapatnyi Idegent. Persze a gyűrű erejével könnyen a másvilágra küldhetné őket, Jordan inkább társaival egy másik bolygóra, a Mogo-ra szálltja az Idegeneket és tojásaikat, ahol nincs élet és ahol senkinek sem tudnak ártani. A jelenben egy  szállítóhajó zuhan le a Mogo-ra, telve túlélőkkel. 5 Lámpás jelenik meg  Kyle Rayner, a Föld jelenlegi Zöld Lámpásának lakásán, hogy segítségét kérjék a túlélők megmentésében. Rayner és társai rövid eszmecsere után elindulnak felkutatni a megmaradt legénységet és elpusztítani az Idegeneket, ha már Hal Jordan nem tette meg. A sztori igazából semmi újdonságot nem tartalmaz, de a megvalósításra nem lehet panasz. Egyéni pontozásom alapján: 3/5hellboybatmanstarman.jpg

Batman/Hellboy/Starman

( Megjelenés: 1999-ben, Kiadó: DC Comics/Dark Horse Comics, Írta: James Robinson, Rajzolta: Mike Mignola )

A történet szerint egy neonáci csoport elrabolja a visszavonult Starman-t, Ted Knight-ot, aki jelenleg alternatív energiaforrások után kutat. Batman és Hellboy együtt indulnak útra kiszabadítani a tudóst, de a repülőtérre nem érnek oda időben, így a neonáci csoport feje, Dantz magával viszi repülőgépén a túszul ejtett tudóst. Mint kiderül a repülőgép az Amazonas-i esőerdő felé vette az irányt, így Hellboy és az időközben a mentőakcióhoz csatlakozott jelenkori Starman ( Ted Knight fia ) Bruce Wayne magángépén a dzsungelbe siet. Batman nem tart velük, mert időközben Joker kiszabadult az Elmegyógyintézetből. Hellboy és Starman előtt hamarosan világossá válik, hogy Dantz az alternatív energiaforrást a  régi istenek egyikének, Suggor Yogeroth-nak feltámasztására akarja felhasználni. Persze a tervet meghiúsítják, Ted Knight-ot kiszabadítják és a végén Batman is megjelenik. A sztori tehát jónak mondható, Lovecraft-univerzumának beszúrása szintén jó ötletnek bizonyult, Mignola rajzai pedig hozzák az elvárhatót. Egyéni pontozásom alapján: 4/5

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicomx.blog.hu/api/trackback/id/tr514684454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása