HTML

Leírás

Képregényekkel és a képregények világával foglalkozó blogom. Kellemes időtöltést!

Utolsó kommentek

  • Imre Stolcz: @codexe: Szia érdekelnének ha még megvannak milyen képregények vannak a birtokodba :) 06 70 543 80 22 (2018.04.23. 17:47) Mennyit is ér egy képregény?
  • codexe: Tele vagyok képregényekkel. 1991-ből 1992-ből és tovább. 7-8 évesen kezdtem venni őket, de nagyon útba vannak már. Bosszú angyalai, Pókember, Superman (vagy Superman & Batman), X-Men, Spawn, Cu... (2018.02.04. 16:09) Mennyit is ér egy képregény?
  • doggfather: @com-x90: igazán nincs mit! (2014.01.12. 15:24) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • com-x90: @doggfather: Köszönöm szépen, hogy szóltál, sajnos mostanában, mióta dolgozom, nincs időm a blogra, amint azt észre is vettétek, de igyekszem majd tenni ellene valamit és időt szánni rá. Még egyszer... (2014.01.09. 17:52) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • doggfather: ha nem írsz semmit a blog.hu le fogja tiltani/törölni a blogod! (2014.01.08. 18:54) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Graphic Novels II.

com-x90 2012.08.06. 11:54

2076668-1_super.jpg

Road To Perdition

( Megjelent: 1998-ban, Kiadó: Paradox Press, Írta: Max Allan Collins, Rajzolta: Richard Piers Rayner )

A bűnözőknek számtalan képregényben szántak már helyet és kisebb-nagyobb szerepet, legyen az a Sin City vagy az előbbiekben bemutatott Violent Cases. A Road To Perditon azonban némiképp kilóg a sorból, hiszen egy klasszikus bosszúeposzon túl egy családi dráma is egyben, annak minden előnyével és hátrányával együtt. A történet Michael O’Sullivan köré épül, aki az alvilág egyik legfelkapottabb s egyben leghírhedtebb bérgyilkosa. Boldog családi életet él, mígnem egyik fia szem- és fültanúja lesz egy általa elkövetett mészárlásnak. Apa és fia hallgatási fogadalmat kötnek, de az alvilág nem felejt és az Angyalként elhíresült profi bérgyilkos másik fiát és feleségét rövid úton kivégzik. O’Sullivan bosszút esküszik és fia segédletével útnak indulnak igazságot tenni ott, ahol a törvény csupán papíron létezik és ahol az emberi életek mit sem számítanak.  Mindeközben apa és fia között egyre erősebb kötelék szövődik. A címbéli Perdition ( kárhozat ) kettős jelentéssel bír, de mindkét esetben az út végét szimbolizálja.  A történet tehát egy melankólikus gengszterdráma, amely egyúttal új megvilágításba helyezi az apa-fia kapcsolatot. A történetből 2002-ben Tom Hanks főszereplésével filmet is rendeztek A kárhozat útja címmel.xmen_god_loves_man_kills_01.jpg

X-Men: God Loves, Man Kills

( Megjelent: 1982-ben, Kiadó: Marvel Comics, Írta: Chris Claremont, Rajzolta: Brent Anderson )

Isten megteremtette az embert, majd az evolúción volt a sor, hogy világunk részeként "létrehozza" a Homo Superiort, vagyis a mutánsokat. Joga van-e az embernek ítélkezni az átlagostól eltérő képességekkel rendelkező embertársai felett és joga van-e kioltani az életüket félelemből csupán azért, mert mások? Ezen kérdésekre keresi a választ az egyik legjobb X-Men graphic novel, melyben William Stryker tiszteletes a saját családi tragédiáját az isteni kinyilatkoztatás álcája mögé rejtve háborút hirdet a mutánsok ellen, nem kímélve még a gyermekeket sem.  A mutánsoknak félre kell tenniük ellentéteiket és össze kell fogniuk a közös ellenség ellen. Újszerű megközelítése és vallási kérdéseket is felvető témája miatt emlékezetes, örökérvényű és méltán elismert alkotás, mely többszöri olvasásra hivatott.2290609-www_large.jpg

The Amazing Spider-Man: Hooky

( Megjelent: 1986-ban, Kiadó: Marvel Comics, Írta: Susan K. Putney, Rajzolta: Bernie Wrightson )

Pókember és a horrorisztikus atmoszféra találkozása. Valahogy így tudnám jellemezni jelen képregényt, amelyben kedvenc Pókunkat felkeresi egy régi, gyerekkori ismerőse, Marandi Sjörokker, aki akárcsak Pán Péter Wendy-t, egy másik dimenzióba röpíti hősünket.  Itt aztán együtt veszik fel a harcot a megállíthatatlan, démoni teremtménnyel, TordenKakerlakk-al.  A sztori érdekessége az eltérő környezetben és a misztikus, horrorisztikus atmoszférában rejlik. Bernie Wrightson rengeteg horror témájú képregényt rajzolt, többek között a House of Mistery és a Swamp Thing jópár számát is ő jegyzi. Munkássága elismeréseként 2007-ben H.P Lovecraft díjjal tüntették ki.The-Amazing-Spider-Man_Parallel-Lives.jpg

The Amazing Spider-Man: Parallel Lives

( Megjelent: 1989-ben, Kiadó: Marvel Comics, Írta: Gerry Conway, Rajzolta: Alex Saviuk és Andy Mushynsky )

Peter Parker élete sosem volt egyszerű. Szülei egy titkos kormánymegbízatás okán May és Ben Parker gondjaira bízzák őt. Titokzatos haláluk után Peter Ben bácsikájánál marad és csöndesen éli mindennapi életét, mígnem egy pókcsípés mindent megváltoztat. Egész addigi élete gyökeresen megváltozik. Jelen graphic novel egyfajta összefoglalóként tekintendő, amelyben betekintést nyerhetünk Peter és Mary Jane egyéni életébe, addig a napig, amikor is találkoznak. A találkozás, akárcsak a pókmarás mindent megváltoztat, későbbi házasságuk csak még nagyobb felelősséggel terheli Petert, akinek identitását a legnagyobb titokban kell tartania esküdt ellenségei előtt. Dr. Octopus azonban tudomást szerez valódi kilétéről és így Mary Jane élete is veszélybe kerül. Talán sosem kaphattunk ilyen mértékű betekintést Peter lelkivilágába és Mary Jane életébe. Kötelező darab minden Pókember rajongónak.spidrman-spirits-of-earth.jpg

The Amazing Spider-Man: Spirits of the Earth

( Megjelent: 1991-ben, Kiadó: Marvel Comics, Írta és rajzolta: Charles Vess )

Akárcsak a fentebb említett Hooky, jelen történet egyedülállósága is Pókember teljesen eltérő környezetbe való helyezésében rejlik. A helyszín ezúttal egy skóciai település ahol bizony nincsenek hatalmas, csupa üveg, égig érő felhőkarcolók, ahol olyan könnyen lehet hálóhintázni és ezen körülmény ugyancsak megnehezíti Pókunk dolgát.  Pókember egy évszázados titok nyomába ered, a helyi kastélyt állítólag szellemek járják és a helyiek sem éppen segítőkészek. Valóban szellemek kísértenek az ódon kastélyban vagy mindez csupán színjáték, egy jól szervezett összeesküvés része? Miféle titok lappang a kastély falain belül? Rejtély, misztikum, okkultizmus-ez vár Pókemberre a ködös Albionban.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicomx.blog.hu/api/trackback/id/tr394697092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása