HTML

Leírás

Képregényekkel és a képregények világával foglalkozó blogom. Kellemes időtöltést!

Utolsó kommentek

  • Imre Stolcz: @codexe: Szia érdekelnének ha még megvannak milyen képregények vannak a birtokodba :) 06 70 543 80 22 (2018.04.23. 17:47) Mennyit is ér egy képregény?
  • codexe: Tele vagyok képregényekkel. 1991-ből 1992-ből és tovább. 7-8 évesen kezdtem venni őket, de nagyon útba vannak már. Bosszú angyalai, Pókember, Superman (vagy Superman & Batman), X-Men, Spawn, Cu... (2018.02.04. 16:09) Mennyit is ér egy képregény?
  • doggfather: @com-x90: igazán nincs mit! (2014.01.12. 15:24) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • com-x90: @doggfather: Köszönöm szépen, hogy szóltál, sajnos mostanában, mióta dolgozom, nincs időm a blogra, amint azt észre is vettétek, de igyekszem majd tenni ellene valamit és időt szánni rá. Még egyszer... (2014.01.09. 17:52) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • doggfather: ha nem írsz semmit a blog.hu le fogja tiltani/törölni a blogod! (2014.01.08. 18:54) Star Wars Omnibus: Wild Space Vol.1 (TPB)
  • Utolsó 20

Friss topikok

Címkék

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ajánló az Image Comics háza tájáról

com-x90 2012.07.19. 17:00

A sok szuperhősös képregény mellett nem árt néha komolyabb vizekre evezni, s szétnézni más kiadók kiadványainál is, az elmúlt időszakban én magam is ezt tettem. Az Image Comics  egy amerikai képregénykiadó vállalat, amelynek egyik alapítótagja Todd McFarlene, aki leginkább Spawn képregényeiről ismert. Általánosságban elmondható, hogy a kiadó főleg  a felnőtt, érettebb olvasóközönséget célozza meg kiadványaival, csakúgy, mint a Vertigo Comics. A jelenleg is futó sorozatok közül hadd mutassak be hármat, amelyek igen nagy hatással voltak rám és amelyeket csak ajánlani tudok.activity2.jpgAz első a The Activity, mely egy szupertitkos kormányügynökség tagjairól, valamint titkos, országokon átívelő bevetéseikről szól. A csapat közvetlenül a Fehér Háznak tartozik felelősséggel, s ott vetik be őket, ahol egyéb szervezetek, mint például a CIA tehetetlen. A csapat tagjai megérik a pénzüket, mindegyikük speciálisan képzett ügynök, akik remekül működnek csapatban. Jelenleg a 7. résznél tart a sorozat, s mindegyik részben egy bevetésnek lehetünk tanúi, mely hol Afganisztánba, hol  Kongóba, hol Afrikába szólítja hőseinket. Mindegyik bevetés izgalmas, a helyszínek változatosak és a csapattagok  korábbi életébe is lassanként betekintést nyerhetünk.theif_of_thieves3.jpgA másik a Thief of Thieves, melynek főszereplője Conrad Paulson, alias Redmond a jelenleg élő legprofibb tolvaj. Nincs olyan, amit ne tudna ellopni, ámbár magánélete romokban hever. Felesége elhagyta, a fia szintén tolvaj lett és bizony a hatóságok is nyomoznak utána, bár bizonyítani nem tudnak semmit sem. Egy profi tolvajokból álló csapat tagjaként tengeti életét, ám  az utolsó, nagy meló előtt hirtelen kilép a csapatból, hogy  rendbehozza darabokra hullott  életét. Ez azonban nem megy olyan könnyen,  mint amilyennek látszik, s kényszerűen visszatér ahhoz a szakmához, amihez a legjobban ért. A sorozat tehát a nem éppen törvényes "munka"/ szenvedély és a tisztes magánélet összeegyeztethetetlenségéről szól, igen izgalmas módon.Morning-Glories.jpgA harmadik a Morning Glories, mely egy nagysikerű misztikus/ horror sorozat. 6 brilliáns, ámde problémás gyerek nyer felvételt a Morning Glory Akadémiára, a világ  legelitebb bentlakásos iskolájába. Persze az öröm nem mindenkinél felhőtlen, s nemsokára kiderül, hogy az iskola falai szörnyű, véres titkokat rejtenek, s bizony főszereplőink sem véletlenül kerültek be az iskolába. Kisvártatva előkerül az első hulla, megjelenik egy szellem és egy titokzatos férfi, aki minden szereplő életében komoly szerepet játszik és hát persze a tanárok is megmutatják igazi arcukat. A történetvezetés leginkább a Lost című sorozatra hajaz, sok a visszatekintés az egyes szereplők életébe, s akárcsak a szigeten, az iskola falain belül sincs hiány megoldandó, furcsa rejtélyekből.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://napicomx.blog.hu/api/trackback/id/tr284664673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása